Kenmerkend voor Nina is haar antropologische werkwijze. Door de juiste vragen te stellen en zich in te leven in de mensen die ze onderzoekt, weet ze hun gedrag en overtuigingen te beschrijven en te duiden. Voor het verzamelen en analyseren van informatie zet ze kwalitatieve en creatieve onderzoeksmethoden in.

Technologische oplossingen voor blinden en slechtzienden

Voor blindeninstituut Bartiméus en Stichting Accessibility heeft Nina verschillende onderzoeksprojecten gedaan rondom technologische oplossingen voor blinden en slechtzienden.

In het Europese project ASSAM organiseerde zij focusgroepen met blinden en slechtzienden om te praten over het gebruik en de mogelijkheden van een slimme E-walker. In een ander project deed ze onderzoek naar hoe internettoepassingen uitkomst kunnen bieden aan deze doelgroep.

Slachtofferhulp Nederland

Nina werkte als onderzoeker en tekstschrijver mee aan een project van 31Volts voor Slachtofferhulp Nederland. In een interdisciplinair team onderzocht zij hoe de dienstverlening van Slachtofferhulp beter aansluit bij hun doelgroep.

Ze interviewde slachtoffers en medewerkers van Slachtofferhulp en voerde in teamverband workshops uit. Samen met de ontwerpers van 31Volts maakte zij customer journeys en persona’s voor onder meer verkeersslachtoffers en slachtoffers van seksueel misbruik.

Seksuele Reproductieve Gezondheid en Rechten (SRGR)

Als onderdeel van haar master Culturele Antropologie aan de Universiteit Utrecht, deed Nina onderzoek naar risicoperceptie op een hiv besmetting onder jongeren in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. Over dit onderzoek schreef ze de scriptie: Seksueel verbonden in een wereld van verschil.

Vanuit de opgedane expertise met betrekking tot jongeren en seksualiteit, huren organisaties haar regelmatig in voor onderzoek of uitvoering van projecten. Onder meer voor de organisatie dance4life voert Nina opdrachten uit op het gebied van jongeren en hiv/aids.

Samen met social design studio Butterfly Works en partnerorganisaties van dance4life, ontwikkelde ze een tool om jongeren te motiveren en te activeren om hun kennis over seksuele gezondheid te delen met anderen.